NOVICE

Zlata nagrada AMEC za Kliping in Metino listo

AMEC (International Association for the Measurement and Evaluation of Communications) je 14. junija na slavnostnem dogodku ob zaključku letne AMEC konference podelil nagrade za globalno najboljše projekte merjenja komunikacijskih učinkov. V kategoriji "Najboljše meritve neprofitnih komunikacijskih kampanj" je najvišjo, zlato, nagrado osvojila družba Kliping d.o.o. za svoj projekt merjenja deleža glasu žensk v medijih, ki ga že od leta 2014 izvaja v sodelovanju s spletno postajo Metina lista.

Projekt je namenjen ugotavljanju, v kolikšni meri se ženske pojavljajo kot sogovornice in interpretatorke v različnih medijskih formatih, ter na kakšne teme. Pod drobnogledom so najbolj gledani in brani slovenski mediji z uredniško politiko, usmerjeno na pokrivanje aktualnih tem. Povprečni delež glasu žensk je v obdobju izvajanja analiz znašal 27%.

“Nagrada je veliko priznanje predvsem naročniku projekta, spletni postaji Metina lista, ki je prepoznala pomen te teme in izsledke merjenja uporablja za promocijo žensk kot sogovornic v medijih. Ponosni smo, da smo izkazali inovativnost in strokovnost ter osvojili najbolj žlahtno priznanje v konkurenci mnogo večjih, globalno uveljavljenih agencij. Za nas je to zaveza, da še naprej razvijamo in uvajamo dobre prakse v naše analitske projekte,” je ob tem povedala Divna Brkić Hendrickx, direktorica Klipinga.